suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasniemen kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Kangasniemi
  • Julkinen palvelu

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnalle tilapäiseen hoitoon. Lemmikkihoitola Janeterilla on löytöeläinsopimus Kangasniemen kunnan kanssa. Lemmikkihoitola säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Toimi näin

Jos lemmikki katoaa, toimi seuraavasti:

- tee ilmoitus löytöeläinhoitolaan, jätä tarkat tuntomerkit, katoamisaika ja -paikka

- tee ilmoitus poliisille jos lemmikki on kadonnut muualta kuin kotipihasta, vie katoamispaikalle omia vaatteitasi tms. tavaroita

- kissalle voi yrittää virittää supiloukun paikalle, josta siitä on näköhavaintoja (loukun voi lainata Janeterista)

Jos lemmikki on enemmän kuin 2 päivää kadoksissa:

Pentu eksyksissä

- soita Etelä-Savon Radioon, sieltä kuulutetaan kadonneita koiria (ei kissoja)

- kysy paikalliselta taksiasemalta, onko takseilla ollut havaintoja lemmikistäsi tee pylväsilmoituksia ja levittele niitä pylväisiin, kauppoihin yms.

- lähetä tekstiviesti kadonneesta kaikille ystävillesi ja pyydä heitä välittämään viesti ainakin kolmelle ystävälleen

- ota yhteyttä myös lähikuntien löytöeläintarhoihin

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasniemen kunta
Palvelusta vastaaKangasniemen kunta
Alue Kangasniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasniemen kunta
Päivitetty: 29.11.2019