suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Löytöeläinpalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kaarinan kaupunki
Alue: Kaarina
Palvelun kieli: suomi

Kaarinan alueella tavatut löytöeläimet - kissat, koirat sekä muut lemmikkieläimet - voi toimittaa Turun kaupungin eläinhoitolaan.

Samoissa tiloissa eläinhoitolan kanssa toimii myös Turun eläinsuojeluyhdistys, joka huolehtii loukkaantuneista, nälkiintyneistä tai muuten apua tarvitsevista luonnonvaraisista eläimistä.


Toimi näin

Ota yhteys eläinhoitolaan tai poliisiin, jos löydät karkuteillä olevan lemmikin tai oma lemmikkisi katoaa.


Kenelle ja millä ehdoin

  • Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta.
  • Omistaja saa lemmikkieläimensä takaisin hoitomaksun maksettuaan, ellei luovutuksen esteenä ole eläinsuojelullisia syitä.
  • Jos lemmikkiä ei noudeta hoitolasta 15 vuorokauden sisällä, se voidaan luovuttaa uudelle omistajalle tai lopettaa.

Palvelu on maksullinen.

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta.


Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.


Palvelun toteuttaa: 
Kaarinan kaupunki