suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnalla on sopimus löytöeläinpalveluista Tapio Mäntylän kanssa, p. 040 577 6555, osoite Kortesluomantie 163, 38860 SUURIMAA

Löytöeläintenhoitajalla on oikeus periä eläimestä aiheutuneet kustannukset eläimen omistajalta tai haltijalta. Kustannuksiksi lasketaan hoito- ja ruokintakulujen lisäksi lemmikkieläimestä aiheutuneet lääkärinpalkkiot ja ilmoituskustannukset.

Toimi näin

Yhteydenotot suoraan Tapio Mäntylälle, p. 040 577 6555.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaJämijärven kunta
Alue Jämijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2021