suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Löytöeläimiä ovat irrallaan tavatut lemmikkieläimet (pääasiassa kissat ja koirat), joiden omistaja ei ole tiedossa. Hattulan kunnalla on Etelä-Hämeen Eläinhoitolan kanssa sopimus, jonka mukaan kunnan alueelta kiinniotetut kissat ja koirat voi toimittaa eläinhoitolaan.

Toimi näin

Voit toimittaa Hattulan kunnan alueelta kiinniotetun kissan tai koiran, jonka omistajaa et saa selville, Etelä-Hämeen Eläinhoitolaan. Ota ensin yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse, ja kysy tarkemmat ohjeet sekä sovi sopiva ajankohta, milloin ja miten voit toimittaa eläimen hoitolaan. Yhteystiedot ovat eläinhoitolan verkkosivuilla.

Jos oma lemmikkisi on kadonnut, ilmoita tuntomerkit eläinhoitolaan. Voit käyttää netissä myös valtakunnallista Karkurit.fi -sivustoa, ja kissoja kannattaa kysellä myös Hämeenlinnan Kissakoti Kattilasta

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palvelusta vastaa

Hattulan kunta
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021