suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Tulostettava lomake

Selvitys ajoneuvon romutuksesta

Vastuuorganisaatio: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelun kielet: suomi, ruotsi, englanti

HUOMIOI! Jos ajoneuvoa ei ole vielä romutettu, ole yhteydessä lähimpään Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteeseen ja sovi heidän kanssa ajoneuvon romutuksesta.

Jos ajoneuvo on romutettu Suomen Autokierrätyksen virallisessa vastaanottopisteessä, on rekisteritietojen päivittämiseksi otettava yhteys suoraan ajoneuvon romuttajaan.

Ajoneuvon lopullista poistoa voi hakea vain rekisteriin merkitty omistaja. Romutettu tai tuhoutunut ajoneuvo voidaan poistaa lopullisesti rekisteristä tällä ilmoituksella:

• Jos henkilö- tai pakettiauton tai kolmipyöräisen mopon tuhoutumisesta on esittää viranomaisen (esim. poliisin tai pelastuslaitoksen) selvitys. Liitteeksi vaaditaan viranomaisselvitys.

• Jos ajoneuvolle on muun EU/ETA-valtion kuin Suomen antama romutustodistus. Liitteeksi vaaditaan ulkomaalainen romutustodistus.

• Jos kyseessä on muu kuin edellä mainittuihin ajoneuvoluokkiin kuuluva ajoneuvo, silloin ajoneuvon romutuksesta on mahdollista antaa vapaamuotoinen selvitys. Täytä lomake huolellisesti.

• Jos henkilö- pakettiauto tai kolmipyöräinen mopo on romutettu ennen 2.11.2007, silloin ajoneuvon romutuksesta on mahdollista antaa vapaamuotoinen selvitys. Täytä lomake huolellisesti.Lomakkeet

Missä asioissa tämä kanava palvelee?

Katso kaikki palvelut, joissa tämä lomake on käytössä.