suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Lisäopetus (10. lk)

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopion kaupunki järjestää lisäopetusta, johon otetaan enintään 60 opiskelijaa. Lisäopetus eli kymppiluokka järjestetään Minna Canthin koulussa.

Kymppiluokan voi käydä joustavan perusopetuksen mallin mukaisesti (ns. Siltakymppi) tai yhteistyössä Kuopion aikuislukion kanssa. Kymppiluokkaan voi sisältyä myös opintoja ammatillisista oppilaitoksista. Kymppiluokka pyritään järjestämään oppilaslähtöisesti ja joustavasti, niin että sen aikana saa hyvät valmiudet jatkaa haluamassaan koulutuksessa. Perusopetuksen lisäopetuksessa opiskelijoilla on mahdollisuus korottaa perusopetuksen oppimäärään kuuluvien yhteisten aineiden arvosanoja ja koulun opetustarjonnan mukaan myös valinnaisten aineiden arvosanoja.

Kymppiluokalla (paitsi Siltakymppi) opiskelu edellyttää mahdollisuutta osallistua oppitunneille kello 11.00 - 18.20. Taito- ja taideaineiden opinnot sekä oppilaanohjaus järjestään Minna Canthin koululla ja lukuaineiden opinnot aikuisten perusopetuksessa Kuopion aikuislukiolla.

Toimi näin

Lisäopetukseen haetaan Opintopolku.fi -palvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Opiskelupaikkaan ovat ensisijaisesti oikeutettuja sellaiset kuopiolaiset nuoret, jotka eivät ole saaneet yhteisvalinnassa toisen asteen opiskelupaikkaa. Lisäopetuksen opiskelijapaikat täytetään hakutoiveiden ja haastattelujen perusteella. Valituilta edellytetään sitoutumista vapaaehtoiseen lisäopetukseen. Opiskelijan opintoihin voi kuulua opintoja työelämässä ja eri järjestöjen toiminnassa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen voivat hakea kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet toisen asteen opiskelupaikkaa lukiosta tai ammatillisista oppilaitoksista tai ovat jättäneet tarjotun opiskelupaikan käyttämättä.

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää oppilaan opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Oppilas voi kymppiluokalla korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.1.2020