suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Liperin kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Liperin kunnan vuokra-asuntokanta on noin 570 asuntoa. Suurin osa asunnoista on kunnan omistaman Kiinteistö Oy Liperin vuokratalojen omistuksessa. Vuokra-asuntoja kunnalla on Liperin kirkonkylällä, Viinijärvellä ja Ylämyllyllä.

Vuokra-asunnon hakijat järjestetään asunnontarpeen mukaan kiireellisyysjärjestykseen. Asuntoa tarjotaan hakijalle puhelimelle, postilla tai sähköpostilla. Asukasvalinnat t ...

Toimi näin

Toimita vuokra-asuntohakemus liitteineen Kiinteistö Oy Liperin vuokrataloille. Hakemus on voimassa 6 kk saapumispäivästä. Yhtiö valitsee asukkaat ja hakijaan ollaan yhteydessä sopivan asunnon vapauduttua. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta tulee vuokralaisen suorittaa 600€ vakuusmaksu.

Hakemukseen tarvitaan seuraavat liitteet: selvitys bruttokuukausituloista (palkkalaskelma, päivärahapäätös, selvitys eläkkeen määrästä), viimeisin verotustodistus, opiskelutodistus sekä muut mahdolliset asunnontarpeeseen vaikuttavat liitteet

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Liperin kunta

Palvelusta vastaa

Liperin kunta
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 5.1.2022