suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paltamon kunta

Liittyminen vesi- ja viemäriverkostoon

  • Palvelu
  • Paltamo
  • Julkinen palvelu

Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella kiinteistö on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja viemäriin, mikäli ne on alueelle rakennettu.

Toimi näin

Kiinteistön omistajan tulee toimittaa liittymishakemus Paltamon vesihuoltolaitokselle. Hakemuksia saat kunnan teknisestä toimistosta sekä kunnan kotisivuilta. Kiinteistön omistaja tekee vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä sopimuksen Paltamon vesihuoltolaitoksen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kiinteistön liittämisestä vesihuoltolaitoksen vesijohtoon ja jätevesiviemäriin peritään erillisen laskelman mukainen maksu. Lisätietoja maksuista löytyy kunnan kotisivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirretään uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti on hoidettu asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaltamon kunta
Palvelusta vastaaPaltamon kunta
Alue Paltamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paltamon kunta
Päivitetty: 25.10.2019