suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan Vesihuolto Oy

Liittyminen vesi- ja viemäriverkostoon

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan Vesihuolto Oy tekee vesi- ja/tai viemäriverkostoon liittymisestä sopimuksen kiinteistön omistajan kanssa. Liittymissopimuksen tekemisen edellytyksenä on vesihuoltolaitokselle toimitettu hakemus sekä lainvoimainen rakennuslupa.

Laukaan Vesihuolto Oy toimittaa Laukaan kunnan hyväksymällä toiminta-alueella asiakkailleen hyvää talousvettä ja huolehtii asiakkaiden viemärivesien poisjohtamisesta ja käsittelystä. Hyvä palvelutaso tuotetaan ympäristön kannalta kestävällä tavalla ja kohtuullisin kustannuksin.

Toimi näin

Hakemuslomakkeen liittymisestä vesi- ja/tai viemäriverkostoon voit tulostaa verkkosivulta tai noutaa sen Laukaan Vesihuolto Oy:n toimistolta, joka sijaitsee kunnanviraston 1. kerroksessa sisäänkäynnistä vasemmalla.

Toimita täytetty hakemus Laukaan Vesihuolto Oy:lle postitse (PL 6, 41341 Laukaa) tai sähköpostin liitteenä (vesilaitos@laukaa.fi). Voit palauttaa hakemuksen myös henkilökohtaisesti toimistoomme tai rakennuslupapapereiden yhteydessä rakennusvalvonnan asiakaspalveluun.

Mikäli asiasi koskee rakennuksen laajennusta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Ilmoita myös kiinteistön omistajan vaihtumisesta asiakaspalveluumme.

Vesimittari uuteen kiinteistöön tai vanhan mittarin vaihto tilataan Laukaan Vesihuolto Oy:ltä. Tilattaessa vesimittaria uuteen kiinteistöön, täytyy vesi- ja viemärihakemus olla toimitettu vesilaskutukseen/asiakaspalveluummen. Vesimittarin voit tilata puhelimitse.

Laukaan Vesihuolto Oy:n verkkosivuilta löydät palvelumme, tulostettavan hakemuslomakkeen, hinnastot ja taksan sekä henkilöstön yhteystiedot, toimiston aukioloajat ja muuta asiakkaalle hyödyllistä tietoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vesi- ja/tai viemäriverkostoon liitettävän kiinteistön tulee sijaita Laukaan Vesihuolto Oy:n toiminta-alueella. Toiminta-alueen ulkopuolella olevan kiinteistön liittämisestä yhtiö päättää tapauskohtaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Vesihuollon palveluhinnasto ja taksa löytyvät verkkosivulta (www.laukaa.fi/tietoa-laukaasta/laukaan-vesihuolto-oy).

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti hoituvat asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan Vesihuolto Oy
Palvelusta vastaaLaukaan Vesihuolto Oy
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan Vesihuolto Oy
Päivitetty: 3.12.2021