suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Liikunnan kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Liikuntapalveluiden avustuksilla edistetään liikuntaa, kilpaurheilua ja niihin liittyvää kansalaistoimintaa, kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä sekä tuetaan lasten ja nuorten kasvua liikunnan avulla.

Avustuksia voidaan hakemuksesta myöntää yhdistyksille, ryhmille ja yksityisillekin. Kunnanhallitus myöntää yleisavustuksia järjestön toiminnan laajuuden, osallistumismahdollisuuden avoimuuden ja vaikuttavuuden perusteella. Sivistyslautakunta myöntää toiminta- ja tapahtuma-avustuksia. Päätös perustuu tarve- ja tarkoituksenmukaisuusharkintaan. Avustuksia jaettaessa arvioidaan kunnan harrastustoiminnan monipuolisuutta, tasa-arvoisuutta, sekä kuntalaisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämistä.

Toimi näin

Avustusten haku julkaistaan vuoden alussa paikallislehdessä sekä kunnan kotisivuilla. Hakemuslomakkeita saat kunnantoimiston keskuksesta, kirjastosta ja kunnan kotisivuilta. Hakemuslomakkeissa on täyttöohjeet.

Hakemukset toimitetaan paperilla tai sähköisesti määräpäivään mennessä lomakkeessa olevaan osoitteeseen.

Avustuksen myöntämisestä ilmoitetaan saajalle. Yleisavustus maksetaan avustuksen myöntämisen jälkeen hakijan ilmoittamalle tilille. Myönnetty toiminta- ja tapahtuma-avustus maksetaan hakijan tekemää laskua vastaan toiminnan toteuduttua tai tapahtuman jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee edistää kuntalaisten mahdollisuuksia liikunnan harjoittamiseen. Kunnan tulee muun muassa tukea paikallisia liikuntaseuroja.

Liikuntajärjestöt ja -yhdistykset voivat tiedustella avustuksia toimintaansa sekä esimerkiksi liikuntatapahtumien järjestämiseen siltä kunnalta, jonka alueella ne toimivat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 3.9.2020