suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö TYJ

Liikkuvuusavustus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu
Alue valtakunnallinen
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Liikkuvuusavustus korvaa työmatka- ja muuttokuluja työttömänä. Tarkista oikeutesi liikkuvuusavustukseen omasta työttömyyskassastasi, jos vastaanotat kokoaikatyön, jonka edestakainen työmatka on yli kolme tuntia tai osa-aikatyön, jonka edestakainen työmatka on yli kaksi tuntia.

Liikkuvuusavustus on peruspäivärahan suuruinen ja sitä maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa. Osa-aikatyöhön liikkuvuusavustusta maksetaan tehdyiltä työpäiviltä. Liikkuvuusavustus maksetaan korkeampana, jos sinulla on lapsia tai jos työpaikkasi sijaitsee yli 200 kilometrin etäisyydellä aiemmasta asuinpaikastasi.

Kuukaudessa liikkuvuusavustuksen suuruus kokoaikatyöhön ilman korotusosia on noin 700 euroa. Liikkuvuusavustusta maksetaan työn kestosta riippuen enintään kahden kuukauden ajalta.


Toimi näin

Hae liikkuvuusavustusta omasta työttömyyskassastasi. Voit hakea avustusta, vaikka sinulla ei vielä olisi kaikkia hakemuksen liitteitä, kuten työsopimusta. Puuttuvat liitteet voi toimittaa kassaan myöhemmin.

Liikkuvuusavustusta tulee hakea 3 kuukauden kuluessa työn tai työhön liittyvän koulutuksen alkamisesta.

Jos olet saanut työttömyysetuutta ennen työn alkamista Kelasta, hae myös liikkuvuusavustusta Kelasta.


Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksen maksaminen edellyttää, että

  • edestakainen työmatkasi tai koulutukseen liittyvä matkasi on työn tai koulutuksen alkaessa (tai muuttaessasi työn perässä työstä sovittaessa) kokoaikatyössä yli kolme tuntia päivässä ja osa-aikatyössä yli kaksi tuntia päivässä
  • sinulla on oikeus työttömyysetuuteen juuri ennen työn tai koulutuksen aloittamista
  • työsi kestää vähintään kaksi kuukautta

Tausta ja lainsäädäntö


Palvelun toteuttaa: 
Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassa - JYTKJATTK-työttömyyskassaTyöttömyyskassa StatiaLakimiesten työttömyyskassaTeollisuuden työttömyyskassaYleinen työttömyyskassa YTKKorkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOMyynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassaOpettajien TyöttömyyskassaTyöttömyyskassa ProTyöttömyyskassa FinkaJulkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassaKuljetusalan TyöttömyyskassaLääkärien TyöttömyyskassaSuomen Yrittäjäin Työttömyyskassa