suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virtain kaupunki

Leikkipuistot

  • Palvelu
  • Virrat
  • Julkinen palvelu

Virtain kaupungin hallinnoimia leikkipuistoja on useita ympäri kaupunkia. Varustelutaso vaihtelee puistojen välillä mutta mukavaa tekemistä on kaikissa. Leikkipuistojen sijainnit on merkitty Virtain kaupungin palvelukarttaan.

Leikkipuistot:

- Toripuiston leikkikenttä

- MLL leikkikenttä

- Raevuoren leikkikenttä

- Penkkivuoren leikkikenttä

- Tapiolan leikkikenttä

- Nallelan leikkikenttä

- Rantapuiston leikkikenttä

- Keiturin leikkikenttä

- Törmälänpolun leikkikenttä

- Ranta-Keiturin leikkikenttä

Leikkikenttien ylläpidosta vastaa Virtain kaupunki. Leikkipuistot ovat valvomattomia. Leikkikentillä suoritetaan säännöllisesti turvatarkastuksia, joilla välineiden ja lähiympäristön turvallisuus varmistetaan. Vaarantavat puutteet ja vauriot pyritään korjaamaan välittömästi. Myös käyttäjät voivat tehdä ilmoituksen leikkikentällä tehdystä ilkivallasta ja muista puutteista kaupungin tekniseen toimistoon.

Toimi näin

Leikkikentät ovat suunnattu pääsääntöisesti leikki-ikäisille lapsille, mutta periaatteessa kaiken ikäiset ovat tervetulleita. Vanhempien on huomioitava pienten lasten valvonta ja lasta ei saa auttaa selvästi isommille suunnattuun välineeseen, jos lapsi ei sinne omin avuin pääse.

Leikkikentillä ei ole talvikunnossapitoa, joten talven aiheuttamat turvallisuusriskit esimerkiksi liukkaus ja kovat pinnat tulee huomioida alueiden talvikäytössä.

Leikkikentille ei saa viedä lemmikkieläimiä, eikä alueilla saa tupakoida.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan leikkipuistojen tarkoitus on tarjota turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirtain kaupunki
Palvelusta vastaaVirtain kaupunki
Alue Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virtain kaupunki
Päivitetty: 10.9.2021