suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Leikkipuistot

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin kaupungin alueella on useita kymmeniä leikkipaikkoja, jotka tarjoavat turvallisen ja kehittävän leikkiympäristön lapsille.

Suurin osa leikkipaikoista on pieniä korttelileikkipaikkoja. Pienten leikkipaikkojen perusvarustukseen kuuluvat keinu, monitoimiväline, erilaiset jousivälineet sekä hiekkalaatikko. Korttelileikkipaikat tarjoavat puuhaa alle kouluikäisille lapsille. Korttelileikkipaikalla on välineet perusleikkejä varten.

Kaupunginosapuistojen leikkipaikoilla välinevalikoima on laajempi. Kaupunginosaleikkipuistot soveltuvat myös kouluikäisille. Leikkipuistot ovat sijoittuneet hyvien kulkuyhteyksien varteen, palveluiden läheisyyteen.

Leikkipaikoilla tehdään säännölliset turvatarkastukset, joilla välineiden ja ympäristön turvallisuus varmistetaan.

Toimi näin

Leikkipuistot ovat vapaasti käytettävissä. Pidäthän omalta osaltasi huolta leikkipaikan siisteydestä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaViherpalvelut Hyvönen Oy, JP Infra Oy
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020