suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Leikkipuistot

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Kotkan kaupungin alueella on 66 puistotoimen ylläpitämää leikkipaikkaa. Leikkipaikat tarjoavat kehittävän leikkiympäristön leikkiville lapsille. Suurin osa Kotkan leikkipaikoista on pieniä korttelileikkipaikkoja. Pienten leikkipaikkojen perusvarustukseen kuuluvat keinu, monitoimiväline, erilaiset jousivälineet sekä hiekkalaatikko. Kotkansaarella, Metsolassa ja Mussalossa on lisäksi leikkipaikat, jotka ovat erityisen hyvin varusteltuja.

Leikkipaikoilla tehdään säännölliset turvatarkastukset, joilla välineiden ja ympäristön turvallisuus varmistetaan.

Toimi näin

Leikkipuistot ovat vapaasti käytettävissä. Pidäthän yllä siisteyttä. Puistotoimen verkkosivuilla on puhelinnumero ja sähköpostiosoite, johon voit tehdä ilmoituksen rikkoutuneista leikkivälineistä tai muista turvallisuuteen liittyvistä asioista. Leikkipaikoilla on infokyltit, joissa on puhelinnumero vikailmoituksia varten.

Pienimmät lapset eivät itse pysty kiipeämään kaikkiin välineisiin, koska ne on tarkoitettu vanhemmille lapsille. Älä siis nosta lasta välineeseen, johon hän ei itse pysty menemään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 3.11.2021