suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Leikkipuistot

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Kunnan leikkipuistojen tarkoitus on tarjota turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Kiteellä perheiden käytössä on valvomattomia leikkipuistoja Kytänniemessä Varstatien päässä, Sepänniemessä Koskelontien ja Tavintien välisellä alueella sekä Peltolassa Helyläntien vieressä. Kesälahdella leikkikenttä sijaitsee Juutintien varrella. Lisäksi Kiteen kaupungin alueella sijaitsevien päiväkotien piha-alueet ovat perheiden käytössä arkisin klo 17 jälkeen ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä. Näitä päiväkoteja ovat Päiväkoti Kieppi Kiteen koulukeskuksen läheisyydessä, Puhoksen päiväkoti Puhoksen koulun yhteydessä, Kesälahden päiväkoti Kesälahden koulun yhteydessä.

Päiväkoti Kiepin yhteydessä on myös liikennepuisto, jossa järjestetään kesäisin myös ohjattua toimintaa erikseen ilmoitettuina aikoina ja on kesä-heinäkuussa vapaasti käytettävissä klo 15 jälkeen. Liikennepuistossa voi ajaa myös omilla polkupyörillä. Lisäksi ohjattuna aikana puistossa on käytössä polkuautoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 13.1.2021