suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Leikkipuistot

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Järvenpään kaupungin omistamia ja ylläpitämiä leikkipuistoja on noin 50 kpl eri puolilla kaupunkia. Leikkipuistoja hoidetaan EU:n asettamien turvastandardien mukaisesti, jotta lasten leikit sujuisivat turvallisesti.

Leikkihiekat vaihdetaan kerran vuodessa kevään ja alkukesän aikana. Leikkipuistojen kuntoa seurataan silmämääräisesti päivittäin, toiminnallinen tarkastus tehdään 3 kertaa vuodessa ja vuosittain laajempi tarkastus. Vuositarkastuksessa koulutetut tarkastajat tutkivat leikkivälineistä maanalaiset lahoviat, kiristävät kaikki liitokset ja selvittävät mahdolliset vauriot.

Leikkivälineiden lisäksi koko ympäristöä, kuten isojen puiden ja aitojen kuntoa, seurataan tarkastuksissa. Kasvillisuutta valitaan leikkipaikoille ja sitä hoidetaan niissä siten, ettei siitä olisi lapsille haittaa. Myrkyllisiä kasveja ei käytetä istutuksissa. Leikkipuistoja on pyritty sijoittamaan niin, että ne olisivat mahdollisimman monen järvenpääläisen lapsen käytettävissä.

Toimi näin

Leikkipuistot esitelty kaupungin kotisivuilla, joista saa lisätietoja

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 18.11.2020