suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sodankylän kunta

Leikki- ja lähiliikuntapaikat

  • Palvelu
  • Sodankylä
  • Julkinen palvelu

Leikkipaikoilla lapsilla on mahdollisuus lasten perusleikkeihin. Leikkipaikkojen varustus vaihtelee jonkin verran mutta niillä on yleensä keinu, jousikeinu, hiekkalaatikko sekä liukumäki ja kiipeilyteline. Lähileikkipaikat sijaitsevat usein asuinalueiden puistoissa ja palvelevat pääasiassa lähialueen asukkaita. Muutamien leikkipaikkojen yhteydessä on usein pieni palloilukenttä. Urheilukentän leikkipaikka on parhaiten varusteltu ja urheilukentän auki ollessa on mahdollisuus käyttää vessaa. Leikkipaikoilla on opastetaulu osoite- ja yhteystietoineen mahdollisia onnettomuustilanteita varten.

Vuotturaipan leikkipaikan yhteydessä on lähiliikuntapaikka, jonka varustukseen kuuluu vatsalihaspenkki sekä leuanvetotangot.

Leikkipaikat tarkastetaan ulkopuolisen toimijan puolesta kerran vuodessa. Muutoin kuntoa ja turvallisuutta pidetään yllä säännöllisillä tarkastuksilla ja huollolla. Talvisin leikkipaikkoja ei kunnossapidetä. Vaikka leikkipaikat ovat käytettävissä, käyttäjien kannattaa muistaa, että talviolosuhteet vaikuttavat myös leikkipaikkojen ja -kenttien turvallisuuteen. Tällöin lapsia valvottaessa pitää olla erityisen tarkka. Esimerkiksi jää voi lisätä liukastumisia, välineiden jäätyminen voi vaikeuttaa leikkitelineiden käyttöä ja lumi voi helpottaa aitojen yli kiipeämistä.

Kun havaitset leikkialueella rikkinäisiä ja/tai sotkettuja välineitä, katso ylläpitäjän yhteystiedot leikkipaikan opastetaulusta ja ilmoita havaintosi ylläpitäjälle.

Toimi näin

Ilmoita leikki- ja lähiliikuntapaikkoihin liittyvistä vioista/puutteista puhelimitse tai sähköpostilla

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSodankylän kunta
Palvelusta vastaaSodankylän kunta
Alue Sodankylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sodankylän kunta
Päivitetty: 6.5.2022