suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskus HyPe

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu
Alue Laukaa
Palvelun kieli suomi

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskuksessa (HyPe) yhdistyvät lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tukevat palvelut yli hallintorajojen. Tavoitteena on tarjota saavutettavia ja oikea-aikaisia palveluja asiakaslähtöisesti sekä matalalla kynnyksellä. Laukaan Hypessä toteutetaan ja kehitetään lasten, nuorten ja perheiden palveluja osana muuttuvaa kunnan toimintaympäristöä ja palvelurakennetta.

Palvelut tuotetaan moniammatillisessa yhteistyössä kunnan eri toimijoiden, pääasiassa sivistys- ja perusturvapalvelujen sekä Keski-Suomen seututerveyskeskuksen, seurakunnan ja kolmannen sektorin kanssa. Tavoitteena ovat yhteisten toimintatapojen linjaaminen, päällekkäisen työn välttäminen sekä joustava yhteistyö ja palveluohjaus. Työtä toteutetaan fyysisessä tilassa tapahtuvan toiminnan avulla ja verkostomaisella työotteella.

Laukaan HyPen palveluja ovat mm. lääkärin ja psykiatrisen sairaanhoitajan palvelut, nuorisotyö ja etsivä nuorisotyö, kohdennettu pienryhmätoiminta, Jyväskylän seurakunnan perheasiainneuvottelukeskuksen parisuhteen tuki, Jyväskylän kaupungin perheneuvolan palvelut, nuorten sosiaalityö sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden palvelut. Toimintaa räätälöidään tarpeen mukaan ja keskuksella järjestetään monipuolisesti yksilö- ja ryhmäohjausta sekä koulutuksia.

Peruskoulun oppilashuolto ja lukion opiskelijahuolto ovat osa hyvinvointi- ja perhekeskuksen palveluja. Koululaisilla sekä opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää HyPen monialaisia palveluja.


Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskukseen sähköpostilla (hype@laukaa.fi), yhteydenottolomakkeella (hype.laukaa.fi/yhteystiedot/) sekä puhelimella. HyPen päivystyspuhelin on avoinna ma-to klo 9-10 ja klo 14-15. Voit asioida myös Hypen toimipisteessä, joka sijaitsee kirkonkylän keskustassa.

Lisätietoja Hypestä ja sen palveluista saat kunnan verkkosivulta sekä palvelupäälliköltä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan kunta
Keski-Suomen seututerveyskeskus (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Jyväskylän kaupunki (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)