suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskus HyPe

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskuksessa (HyPe) yhdistyvät lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia tukevat palvelut yli hallintorajojen. Tavoitteena on tarjota saavutettavia ja oikea-aikaisia palveluja asiakaslähtöisesti sekä matalalla kynnyksellä. Laukaan Hypessä toteutetaan ja kehitetään lasten, nuorten ja perheiden palveluja osana muuttuvaa kunnan toimintaympäristöä ja palvelurakennetta.

Palvelut tuotetaan moniammatillisessa yhteistyössä kunnan eri toimijoiden, pääasiassa sivistys- ja perusturvapalvelujen sekä Keski-Suomen seututerveyskeskuksen, seurakunnan ja kolmannen sektorin kanssa. Tavoitteena ovat yhteisten toimintatapojen linjaaminen, päällekkäisen työn välttäminen sekä joustava yhteistyö ja palveluohjaus. Työtä toteutetaan fyysisessä tilassa tapahtuvan toiminnan avulla ja verkostomaisella työotteella.

Laukaan HyPen palveluja ovat mm. lääkärin ja psykiatrisen sairaanhoitajan palvelut, nuorisotyö ja etsivä nuorisotyö, kohdennettu pienryhmätoiminta, Jyväskylän seurakunnan perheasiainneuvottelukeskuksen parisuhteen tuki, perheneuvolan palvelut, nuorten sosiaalityö sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden palvelut. Toimintaa räätälöidään tarpeen mukaan ja keskuksella järjestetään monipuolisesti yksilö- ja ryhmäohjausta sekä koulutuksia.

Peruskoulun ja lukion opiskeluhuolto ovat osa hyvinvointi- ja perhekeskuksen palveluja. Koululaisilla sekä opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää HyPen monialaisia palveluja.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä Laukaan lasten ja nuorten hyvinvointi- ja perhekeskukseen sähköpostilla (hype@laukaa.fi), yhteydenottolomakkeella sekä puhelimella. Voit asioida myös Hypen toimipisteessä, joka sijaitsee kirkonkylän keskustassa.

Lisätietoja Hypestä ja sen palveluista löydät kunnan verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta, Keski-Suomen seututerveyskeskus
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020