suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Lastentautien erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastentautien palveluja tarjotaan 0-16- vuotiaille lapsille ja nuorille lastentautien polikinikalla sekä lastentautien vuodeosastolla, jonka yhteydessä toimii myös vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuyksikkö.

Lastentautien poliklinikalla saa palvelua lasten ja nuorten sairauksien tutkimiseen ja hoitoon liittyen. Tavallisimpia hoitoon tulon syitä ovat lasten allergiset sairaudet, diabetes, reuma, kasvun- ja murrosikäkehityksen poikkeavuudet sekä munuais- ja sydänsairaudet. Tutkimuksia ja hoitoa saa ajanvarauksen perusteella tapahtuvalla vastaanottokäynnillä.

Lastentautien vuodeosastolla saa palvelua lasten ja nuorten osastohoitoa vaativien sairauksien tutkimista ja hoitoa varten. Tavallisimpia hoitoon tulon syitä ovat erilaiset lasten ja nuorten tulehdussairaudet, diabetes, leikkausta vaativat tilanteet sekä vastasyntyneiden erityisongelmat. Lisäksi osastolla saa hoitoa lasten silmä-, iho-, korva-, nenä- ja kurkkusairauksiin liittyen. Lastenneurologian sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian potilaat saavat osastolla hoitoa sairauden ensi- tai akuuttivaiheessa. Suurin osa lapsista ja nuorista tulee hoitoon äkillisten sairauksien vuoksi, osa ennalta sovitusti erilaisiin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin.

Osasto on turvallinen ja kotoinen ympäristö, joka edistää parhaan mukaan lapsen ja nuoren tervehtymistä. Vanhemmalla tai huoltajalla on mahdollisuus osallistua lapsensa hoitoon. Jokainen lapsi saa oman vastuuhoitajan jokaisessa työvuorossa, ja jokainen lapsi voi noudattaa omaa yksilöllistä päivärytmiään mahdollisuuksien mukaan. Perhe on tärkeä ja perheen rooli on merkittävässä osassa lapsen osastojakson aikana; vanhemmat voivat olla lapsensa luona koko ajan niin halutessaan, sisarukset ja isovanhemmat vierailuaikoina. Vanhemmat voivat soittaa ja kysyä lapsensa vointia ympäri vuorokauden.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa saa päivystyksenä tai lääkärin lähetteen pohjalta tehdyn hoidon tarpeen arvioinnin perusteella. Lähetteen voi saada omalta terveysasemalta perusterveydenhuollosta tai yksityiseltä palveluntuottajalta.

Palvelu on maksullinen.

Erityisissä tilanteissa palvelu voi olla maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 16.12.2021