suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Lastensuojelupäivystys

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelupäivystys on apuna, kun lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Lastensuojelupäivystys vastaanottaa kiireelliset lastensuojeluilmoitukset ja sosiaalihuoltolain mukaiset yhteydenotot ja hoitaa kiireel ...

Toimi näin

Ota yhteyttä lastensuojelupäivystykseen, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojelua, perhekriisiä tai perheväkivaltaa koskevissa kysymyksissä.

Virka-ajan ulkopuolella ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, joka on avoinna ympärivuorokauden. Sosiaali- ja kriisipäivystykseen saat yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon.

Kiireettömissä tilanteissa voit tehdä lastensuojeluilmoituksen sähköisellä lomakkeella.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden alueen sosiaalipäivystykseen.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 12.9.2023