suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lastensuojelun sosiaalityö (avo- ja sijaishuolto)

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun avohuolto on lapsesi ja perheesi kotiin suunnattua palvelua. Avohuollon asiakkaana lapsellesi nimetään oma vastuusosiaalityöntekijä. Lastasi ja perhettäsi tuetaan monin eri keinoin ja palveluin, kuten sosiaalityöntekijän tapaamisilla, tehostetulla perhetyöllä, perhekuntoutuksella, lapsen avohuollon sijoituksella ja tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnalla. Lastensuojelun avohuollon asia ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Avo- ja sijaishuollon sosiaalityö edellyttää lastensuojelun asiakkuutta. Avohuollon asiakkuus alkaa palvelutarpeen arvioinnin tai kiireellisten lastensuojelutoimenpiteiden perusteella. Lapsen lastensuojelun asiakkuus perustuu sosiaalityöntekijän arvioon, eikä edellytä lapsen ja/tai huoltajien suostumusta.

Sijaishuollon asiakkuus alkaa lapsen huostaanoton myötä. Lastensuojelun asiakkuus perustuu lastensuojelulakiin, joka ohjaa ja määrittää työskentelyä.

Voit olla yhteydessä lastensuojelun päivystykseen, jos koet, että jonkun lähipiiriisi kuuluvan lapsen kasvuolosuhteet vaarantuvat tai hän käytöksellään vaarantaa omaa kasvuaan ja kehitystään.

Päivystyksessä arvioidaan yhdessä kanssasi asian kiireellisyyttä ja jatkotoimenpiteitä. Lastensuojelun virka-aikainen päivystys puh 09-4191 5500.

Palvelun toteuttaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Päivitetty: 3.3.2024