suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun jälkihuollolla tuetaan sijaishuollossa ollutta nuorta ja perhettäsi sekä sijaishuoltajia sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelun toimet ovat päättyneet. Jälkihuollon tavoitteena on nuoren tukeminen itsenäiseen elämään sijaishuollon päätyttyä. Jälkihuolto sisältää nuorelle kohdennettuja asumiseen, toimeentuloon, työhön ja opiskeluun liittyviä tukitoimia. Ne määritellään ...

Toimi näin

Ota yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöhön, kun haluat keskustella jälkihuoltoon liittyvistä asioista.

Kenelle ja millä ehdoin

Huostaanotetulla ja yli kuusi kuukautta avohuollon sijoituksessa olleella lapsella on oikeus jälkihuoltoon. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta sijaishuollon päättymisestä tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollon tukitoimia voidaan tilannekohtaisesti järjestää myös muulle lastensuojelun asiakkaana olleelle nuorelle.

Jälkihuollon palvelu aloitetaan aina sosiaalityöntekijän päätöksellä.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti hyvinvointialue, jolla lapsen tai nuoren asuinkunta sijaitsee. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se hyvinvointialue, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 28.8.2023