suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sijoitettuna olleelle nuorelle tarjotaan tukea lastensuojelun sijoituksen päätyttyä. Tukea kutsutaan jälkihuolloksi. Jälkihuolto päättyy viimeistään, kun nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuoltoon kuuluu kaiken sen tuen ja avun järjestäminen, jota nuori tarvitsee selviytyäkseen myöhemmin omillaan. Näitä ovat muun muassa asunto, taloudellinen ja henkinen tuki, tuki koulunkäynnissä, työelämään siirtym ...

Toimi näin

Voit täyttää sähköisen lastensuojeluilmoituksen.

Jos asiallasi ei ole välitön kiire tai tarvitset ohjausta tai neuvontaa, soita Lapsiperheiden asiakasohjauksen ja palvelutarpeen arvioinnin numeroon.

Kiireellisissä ja päivystysluonteisissa asioissa voit virka-ajan ulkopuolella soittaa Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Jos olet jo lastensuojelun jälkihuollon asiakas, voit soittaa jälkihuollon työntekijöille

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella asuville lapsille ja perheille.

Lastensuojelun jälkihuollon palveluita ei voi saada ellei lapsi ole ollut sijoitettuna kodin ulkopuolelle.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää siihen asti, että nuori täyttää 23 vuotta.

Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti hyvinvointialue, jolla lapsen tai nuoren asuinkunta sijaitsee. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se hyvinvointialue, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 18.1.2024