suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lasten ja nuorten suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella lapsen hampaiden terveydestä huolehtiminen alkaa raskausaikana. Ensimmäistä lasta odottavilla vanhemmilla on mahdollisuus osallistua suun terveydenhuollon ammattilaisen tekemään suun terveydentilan ja hoidon tarpeen arvioon.

Lapset ja nuoret kutsutaan asetusten mukaisiin suun terveystarkastuksiin ja tutkimuksiin. Kutsuttavat ikäryhmät ovat: 10-12 kuukauden ikä ...

Toimi näin

Lapset ja nuoret kutsutaan asetusten mukaisiin suun terveystarkastuksiin ja tutkimuksiin. Kaikki lapset ja nuoret tarkastetaan ja kutsutaan hoitoon saman käytännön mukaisesti koko Varhan alueella.

Suun terveystarkastuksessa lapselle määritellään yksilöllinen hoitoväli, jonka perusteella lapset kutsutaan, jos tarvetta on, mahdollisesti seuraavaan tarkastukseen jo ennen ikäryhmätarkastusta.

Jos sinua huolettaa jokin asia lapsesi suun terveydessä, ota yhteyttä suun terveydenhuoltoon asuinpaikan mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Perushammashoidon palvelut annetaan yksilöllisen tarpeen mukaan kaikille hyvinvointialueen lapsille ja nuorille sekä alueella peruskoulua käyville.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksessa olevien koululaisten hampaiden ja suun terveydenhuolto kuuluu kouluterveydenhuoltoon. Perusopetuksen aikana koululaisen suu ja hampaat tarkistetaan vähintään kolme kertaa ja hoidetaan tarvittaessa. Jos oppilas tarvitsee tarkistuksia tai hoitoa enemmän tai useammin, häntä hoidetaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Kouluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan koulun antaman ohjeen mukaan tai ottamalla yhteyttä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 27.12.2023