suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lasten ja nuorten fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta. Lasten fysioterapian tavoitteena on tukea lapsen mahdollisimman normaalia motorista kehitystä.

Fysioterapiaan liittyy kiinteästi lapsen vanhemmille annettava ohjaus. Lisäksi lasten fysioterapeutti tekee ryhtitarkastuksia, arvioi motorista liikkumista sekä ohjaa ja neuvoo vanhempia tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa. Myös apuvälineiden hankinta, so ...

Toimi näin

Lähetteen saamiseksi ota yhteys lapsesi neuvolaan tai kouluterveydenhuoltoon. Joissakin perhekeskuksissa voit olla myös suoraan yhteydessä lasten ja nuorten fysioterapiaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Lasten ja nuorten fysioterapian palvelut on tarkoitettu

  • vauvaikäisille, joilla motorinen kehitys on viivästynyt tai poikkeava.
  • leikki-ikäisille, joilla on arjen liikkumisessa pulmia tai joiden taidot eivät ole ikätasoisia.
  • kouluikäisille lapsille ja nuorille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön oireita.
  • alle 18-vuotiaille opiskelijoille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön oireita.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 1.12.2023