suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Lapsiperheiden perhetyö

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapsiperheiden perhetyö on sosiaalihuoltolain mukainen palvelu, joka on tarkoitettu hyvinvointialueen alle 18-vuotiaiden lasten perheille, joilla on sosiaalihuoltolain mukainen asiakkuus lapsiperheiden sosiaalityön yksikössä.

Perhetyö on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Perhetyön tavoitteet määritellään asiakassuunnitelmassa, joka tehdään yhdessä perheesi, perhetyöntekijän ja sosiaalityöteki ...

Toimi näin

Perhetyön asiakkuus sovitaan yhdessä lapsiperheiden sosiaalityön ja/tai sosiaaliohjauksen ammattilaisten kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Perheesi tilanne kartoitetaan yhdessä sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan kanssa. Palvelu käynnistyy aloitusneuvottelulla ja palvelupäätöksellä.

Pirkanmaan hyvinvointialueella on saatavilla ennaltaehkäisevää perhetyötä, eli perheohjausta. Lisätietoja lapsiperheiden palveluohjauksen sivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa perheitä suoriutumaan arjestaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta.

Perhetyö voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen, koulun tai perhekeskuksen yhteydessä. Perhetyötä voidaan tehdä myös perheen kotona.

Tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 31.10.2023