suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Lapsen elatusavun vahvistaminen

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Alle 18-vuotiaan lapsen vanhemmat voivat eron yhteydessä sopia lapsensa elatuksesta. Jos lapsi ei asu Suomessa, vahvistetaan sopimus elatusvelvollisen kotikunnassa.

Neuvoja ja apua saa kunnan lastenvalvojalta. Elastusapu voidaan myös vahvistaa käräjäoikeudessa. Vahvistetun elastusavun määrää voidaan korjata, mikäli olosuhteet muuttuvat merkittävästi.

Mikäli elastusapu ei riitä tai elastusvelvo ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 18-vuotiaan vanhempina voitte eron yhteydessä sopia lapsenne elatuksesta. Sopimus on tehtävä kirjallisesti ja annettava vahvistettavaksi sen hyvinvointialueen lastenvalvojalle, jolla lapsen kotikunta sijaitsee.

Jos lapsi ei asu Suomessa, sopimus vahvistetaan hyvinvointialueella, jossa elatusvelvollisen kotikunta sijaitsee. Asiassa neuvoo ja auttaa lastenvalvoja.

Elatusapu voidaan vahvistaa myös tuomioistuimen päätöksellä. Vahvistetun elatusavun määrää voidaan muuttaa, jos olosuhteet olennaisesti muuttuvat.

Jos elatusapu jää liian pieneksi tai jos elatusvelvollisena et pysty sitä maksamaan, lapsen elatuksen turvaa Kelan maksama elatustuki, jota lapsen huoltajan on erikseen haettava.

Palvelun toteuttaa

Närpiön kaupunki

Palvelusta vastaa

Närpiön kaupunki
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 24.10.2022