suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Lakeuden Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lakeuden kansalaisopisto toimii Limingan, Lumijoen ja Tyrnävän kuntien alueella ja sen toiminta perustuu lakiin vapaasta sivistystyöstä. Lakeuden kansalaisopisto tarjoaa matalan kynnyksen harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia ja yleissivistävää koulutusta tasa-arvoisesti kaikenikäisille toimialueensa asukkaille. Tarjoamme myös taiteen perusopetusta yleisen oppimäärän mukaan. Kansalaisopisto on li ...

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kansalaisopiston kursseille ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautuminen kursseille on sitova. Opiskelija voi perua varatun paikan veloituksetta seitsemän vuorokautta ennen kurssin alkamista ilmoittamalla asiasta opintotoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Limingan kunta

Muut vastuuorganisaatiot

Tyrnävän kunta, Lumijoen kunta

Palvelusta vastaa

Limingan kunta
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 21.6.2023