suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Laivatarkastuksen tilaaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kansainvälisen terveyssäännöstön mukaan aluksella on oltava voimassa oleva todistus saniteettitoimenpiteistään tai niistä vapauttamisesta.

Tarkastuksessa aluksen saniteettitoimenpiteet tutkitaan, jotta toiminnan hygieenisyydestä ja asianmukaisuudesta varmistutaan ja erilaisten tautien leviämistä pystytään ehkäisemään. Tarkastuksen jälkeen alus saa todistuksen saniteettitoimenpiteistään tai niistä vapauttamisesta.

Suomalainen agentti tai aluksen kapteeni tilaa laivatarkastuksen sen kunnan terveydensuojeluviranomaiselta, jonka toimialueella sijaitsevassa satamassa alus on ja jolla on toimivalta myöntää kyseisiä todistuksia. Sataman tulee olla merkittynä Maailman terveysjärjestön WHO:n listalle niistä satamista, jotka todistuksia myöntävät.

Oulun satamassa tilaa todistus Oulun seudun ympäristötoimelta.

Toimi näin

Jos aluksella ei ole todistusta saniteettitoimenpiteistä tai niistä vapautumisesta tai todistus on umpeutumassa, tilaa sille laivatarkastus.

Tilaa laivatarkastus ja kysy tarvittaessa lisätietoja sähköpostitse osoitteella ymparisto[at]ouka.fi tai soittamalla ympäristöterveydenhuollon puhelinneuvontaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut linkistä "Oulun seudun ympäristötoimen taksa ja maksut".


Voimassaoloaika

Todistus aluksen saniteettitoimenpiteistä tai niistä vapauttamisesta on voimassa kuusi kuukautta. Saniteettitoimenpiteistä vapauttamisesta annetulle todistukselle voidaan kuitenkin myöntää kuukauden jatkoaika valtuutetussa satamassa.

Hae Oulun satamassa tarvittaessa jatkoaikaa Oulun seudun ympäristötoimelta.

Tausta ja lainsäädäntö

Tasavallan presidentin asetus Maailman terveysjärjestön kansainvälisen terveyssäännöstön (2005) voimaansaattamisesta ja terveyssäännöstön lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta annetun lain voimaantulosta

Laki Maailman terveysjärjestön kansainvälisen terveyssäännöstön (2005) lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Muut vastuuorganisaatiotOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Alue Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 9.6.2020