suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Finnvera

Lainat

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Lainaa yrityksen eri rahoitustarpeisiin ja kehitysvaiheisiin.

Yritys voi hakea lainaa Finnverasta tilanteessa, jossa rahoitus ei syystä tai toisesta ole järjestynyt ns. markkinaehtoisilta rahoittajilta. Finnveran lainoilla ei pääsääntöisesti voi rahoittaa koko hanketta, vaan yleensä Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa. Pienissä hankkeissa Finnvera voi toimia myös ainoana rahoittajana.

Lainoja voidaan käyttää esimerkiksi

- kone-, laite- tai rakennusinvestointeihin

- käyttöpääomatarpeiden rahoittamiseen

- erilaisten yritysjärjestelyjen rahoittamiseen. 

 Finnveran lainoilla voidaan rahoittaa myös suomalaisen yrityksen ulkomailla tapahtuvaa liiketoimintaa.

Toimi näin

Hae lainaa Finnveran sähköisen asiointipalvelun kautta tai ota yhteyttä Finnveran puhelinpalveluun 029 460 2580.

Kenelle ja millä ehdoin

Kenelle: Finnvera voi rahoittaa yrityksiä lähes kaikilta toimialoilta. Rahoitusta ei kuitenkaan voida myöntää varsinaiseen maatalouteen, metsätalouteen eikä rakennusliiketoiminnan perustajaurakointiin.

Yrityksellä tulee olla pitkällä tähtäimellä mahdollisuudet kannattavaan liiketoimintaan. Rahoitusta hakevasta yrityksestä tehdään yleensä yritystutkimus, jossa arvioidaan yrityksen menestymisen mahdollisuudet.

Finnveran rahoitusosuus rahoitettavasta hankkeesta on yleensä noin puolet. Pienemmissä hankkeissa osuus voi olla suurempikin.

Rahoituksen hakeminen edellyttää huolellista suunnittelua ja erilaisten taloudellisten laskelmien tekemistä. Yrityksen liikeidea ja sen toteuttaminen tulee pukea numeroiksi esimerkiksi rahoituslaskelman tai tulos- ja rahoitussuunnitelman muodossa.

Palvelu on maksullinen.

Lainarahoituksesta peritään korkoa (viitekorko + marginaali). Tämän lisäksi myönnetystä rahoituksesta veloitetaan toimitusmaksu. Lainojen viitekorkona käytetään kuuden kuukauden euribor-korkoa. Viitekorkoon lisättävä marginaali vaihtelee yrityksen riskiluokituksen sekä käytettävissä olevien vakuuksien mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaFinnvera
Palvelusta vastaaFinnvera
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: Finnvera
Päivitetty: 12.2.2020