suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Lähisuhdeväkivallan auttava puhelin / Nollalinja

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalla voit kertoa tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi luottamuksellisesti. Päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus. Sinun ei ole pakko kertoa nimeäsi eikä päivystäjä saa tietää puhelinnumeroasi. Soitto Nollalinjalle ei myöskään näy puhelinlaskusi erittelyssä.

Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Kriisipäivystäjillä on käytössään palveluhakemisto, josta löytyvät poliisin, turvakotien, oikeusviranomaisten ja järjestöjen yhteystiedot ja aukioloajat. Tarvittaessa päivystäjät antavat tietoa valtakunnallisista tai lähiseudulla sijaitsevista palveluista.

Jos Nollalinjalla on ruuhkaa ja päivystäjät ovat varattuja, voit soittaa milloin tahansa uudelleen. Nollalinjalta ei voida soittaa sinulle takaisin, koska puhelinnumerosi ei tallennu soittaessasi mihinkään.

Ulkomailta soitettaessa Nollalinjan puhelinnumero on +358 80 005 005.

Toimi näin

Soita numeroon 080 005 005.

Kenelle ja millä ehdoin

Nollalinja on auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Palvelu on maksuton.

Suomesta soitettaessa puhelut Nollalinjalle ovat ilmaisia. Ulkomailta soitetut puhelut maksavat operaattorin mukaisen maksun.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTerveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Päivitetty: 28.4.2020