suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomen Apteekkariliitto

Lääkehaku-palvelu

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Yksityinen palvelu

Lääkehaku-palvelu on Apteekkariliiton tuottama lääkkeiden saatavuuskysely, jonka avulla voi helposti selvittää lääkkeen hinnan, saatavuuden ja vaihtokelpoiset valmisteet palvelun piirissä olevista apteekeista. Palvelu toimii Apteekki.fi-verkkosivustolla.

Lääkehaun avulla asiakas voi hakea lähimmän apteekin, jossa tarvittavaa lääkettä on juuri nyt saatavilla. Lääkehaku helpottaa tarvittavan lääkkeen löytämistä erityisesti saatavuushäiriötilanteessa.

Tiedot lääkkeestä on mahdollista hakea lääkevalmisteen nimellä tai vnr-numerolla. Palvelu tarjoaa ajantasaisen tiedon lähimmästä apteekista tai verkkoapteekista, jossa tarvittavaa lääkettä on saatavilla sekä apteekin yhteystiedot aukioloaikoineen. Vaikka palvelun tiedot ovat ajantasaiset, lääkkeen saatavuus kannattaa varmistaa vielä soittamalla apteekkiin ennen noutoa.

Toimi näin

Lääkehaku-palvelu löytyy apteekki.fi -verkkosivustolta.

Syötä hakukenttään lääkkeen nimi tai sen vnr-numero ja paina "hae tuotetta".

Valitse valmisteen kohdalla "saatavuus ja hinta". Palvelu tuo esiin valmisteen saatavuuden ja hinnan valitsemallasi Kela-korvauksella laskettuna.

"Vaihtokelpoiset, sama pakkauskoko" tuo esiin samaa pakkauskokoa olevat muut valmisteet, joihin apteekki voi vaihtaa valitun lääkkeen.

"Vaihtokelpoiset, kaikki pakkauskoot" tuo esiin kaikki pakkauskokovaihtoehdot muista valmisteista, joihin apteekki voi vaihtaa valitun lääkkeen.

"Etsi lähin apteekki" esittää sijaintitiedon perusteella lähimmät apteekit ja niiden saatavuustiedon valitulla valmisteella.

"Osta verkosta" esittää sijaintitiedon perusteella lähimmän verkkopalvelua tarjoavan apteekin. Lääkkeen voi tilata tällöin verkosta kotiin kuljetettuna tai noutaa sen tilauksen jälkeen apteekista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun kautta saatavissa olevat tiedot päivitetään järjestelmään säännöllisesti. Tietojen päivittymisessä voi kuitenkin olla jonkin verran viiveitä. Mikäli käyttäjä haluaa varmistua siitä, että hänen etsimänsä tuote on varmuudella saatavilla tietyssä apteekissa, suositellaan käyttäjää olemaan yhteydessä kyseiseen apteekkiin esimerkiksi puhelimitse.

Tarkemmat käyttöehdot osoitteessa: https://laakehakupalvelu.apteekkariliitto.fi/Kayttoehdot.aspx

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomen Apteekkariliitto
Palvelusta vastaaSuomen Apteekkariliitto
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suomen Apteekkariliitto
Päivitetty: 16.12.2020