suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paraisten kaupunki

Lääkäripäivystys

  • Palvelu
  • Parainen
  • Julkinen palvelu

Päivystyksen asiakkaat hoidetaan sairauden ja senhetkisen voinnin mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Henkilön hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi hoitaja. Tulojärjestys ei siten ole sama kuin hoitojärjestys. Puhelinyhteys ennen tuloa päivystysvastaanotolle on suotavaa. Paraisten terveysasemalla on lääkäripäivystys arkisin päiväsaikaan, kunnan muissa terveysasemilla löytyy ainoastaan lääkärin tai hoitajan vastaanotto, sekä tarvittaessa ensihoitoa.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPargas stad
Palvelusta vastaaPargas stad
Alue Parainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Paraisten kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020