suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella asukkaille tarjotaan sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluja. Palveluja saa mm. terveysasemilta, neuvoloista ja erikoispoliklinikoilta. Useimmat palvelut edellyttävät ajanvarausta.

Lääkärin ajanvarausvastaanotolla hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat kiireetöntä hoitoa. Kiireetön hoito on annettava määrä ...

Toimi näin

Ota yhteyttä oman asuinkuntasi terveyskeskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot on tarkoitettu hyvinvointialueen asukkaille. Hoitoon pääsyn perusteena on terveydenhuollon ammattihenkilön toteama hoidon tarve.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023