suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ota yhteyttä vastaanottopalveluihin, kun tarvitset kiireellistä tai kiireetöntä hoitoa. Hoitosi alkaa heti yhteydenotostasi. Teemme sinulle hoidon tarpeen arvion, jonka perusteella ohjaamme sinut tarvittaessa lääkärin, hoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolle.

Tarvittaessa nimeämme sinulle oman hoitovastaavan, joka koordinoi hoitoasi yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa.

Toimi näin

Terveysasemat palvelevat arkisin klo 8–16. Muuna aikana hakeudu hoitoon vain, jos tilanteesi edellyttää välitöntä arviota ja hoitoa eikä niitä voida siirtää ilman sairauden pahenemista tai vamman vaikeutumista. Henkeä uhkaavissa tilanteissa, kuten kova rintakipu, äkillinen hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet ja kouristelu, soita aina 112.

Asioi ensisijaisesti digitaalisesti. Vaihtoehtoisesti soita. Saavu suoraan paikan päälle ilman ajanvarausta vain erittäin kiireellisissä asioissa, kun et ole saanut muuten yhteyttä.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta kuitenkin aina saman vuorokauden aikana. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään 14 vuorokautta.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 1.2.2024