suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kun soitat omalle terveysasemallesi, arvioidaan tilanteesi puhelimessa ja pyritään aloittamaan asiasi hoito heti. Tarvittaessa kysytään neuvoa toiselta tiimin jäseneltä, joka antaa neuvoja puheluun vastaajalle, soittaa sinulle itse tai pyytää sinut käymään omalla vastaanotollaan.

Terveysaseman moniammatilliseen tiimiin voi kuulua hoitajien ja lääkäreiden lisäksi muun muassa fysioterapian, mielent ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta kuitenkin aina saman vuorokauden aikana. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään 14 vuorokautta.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 10.4.2024