suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto ajanvarauksella

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarjoamme lääkärin ja hoitajan vastaanottoa ajanvarauksella. Teemme hoidon tarpeen arvion terveys- ja hyvinvointiasemilla ennen ajanvarausta kiireellisyysjärjestyksessä. Kiireettömät sairaudet hoidamme sairauden laadun perusteella hoitotakuun mukaisesti viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.

Toimi näin

Kun tarvitset hoitajan tai lääkärin arviota terveyteesi tai sairauteesi liittyvissä asioissa ota yhteyttä terveysasemien puhelinpalveluun tai sähköisen asioinnin kautta terveys- tai hyvinvointiasemalle. Yhteydenottosi perusteella hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden sekä suunnittelee jatkotoimet.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys sosiaali- ja terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta kuitenkin aina saman vuorokauden aikana. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään 14 vuorokautta.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue, Mehiläinen Terveyspalvelut Oy

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023