suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Kuva-arkisto

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Lapin maakuntamuseon kuva-arkiston Rovaniemeä ja Peräpohjolaa koskeva kokoelma sisältää noin 380 000 kuvaa. Pääosa aineistosta ajoittuu 1950–1970-luvuille. Näinä aikoina Rovaniemeä on erityisesti kuvannut Lauri Alanärä, Pauli Laalo, Arvo Ruonaniemi ja Aimo A. Tuomi. Toisesta maailmansodasta on kuvia rintamalta ja saksalaisista joukoista. Rovaniemen osalta on kuvia talvisodan pommitusten tuhoamista ...

Toimi näin

Jos haluat tarkempaa tietoa kuva-arkiston aineistoista, tutustua niihin tai tilata niiden digitaalisia kopioita käyttöösi, ota yhteyttä kuva-arkistonhoitajaan. Käynnit kuva-arkistossa tulee aina sopia etukäteen. Alkuperäisaineistoja ei lainata museon ulkopuolelle.

Jos haluat lahjoittaa kuva-arkistoon valokuvia, ota etukäteen yhteyttä kuva-arkistonhoitajaan.

Otamme mielellämme vastaan toimialueeseemme liittyviä kuvalahjoituksia. Erityisiä kiinnostuksen aiheita museon keruuohjelmassa ovat tällä hetkellä Lapin sota- ja jälleenrakennusaika (1939–1950-luvun alku), Petsamo ja saksalaisiin sotajoukkoihin liittyvä materiaali jatkosodan ajalta. Lahjoitusten vastaanottamisesta päätämme kokoelmaperiaatteidemme mukaisesti. Lahjoituksista laaditaan allekirjoitettu luovutussopimus.

Voit kysyä kuva-arkistonhoitajalta neuvoja myös esimerkiksi vanhojen valokuvien säilyttämiseen liittyen.

Tietopalvelu ja kuviin tutustuminen on maksutonta. Kuvista on mahdollista tilata digitaalisia jäljenteitä, joista peritään kuvapalveluhinnaston mukainen maksu.

Lapin maakuntamuseon kuvapalveluhinnaston löydät kohdasta Lisätietoa verkossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapin maakuntamuseon kuva-arkiston asiakaspalvelun periaatteet

- Asiakkaat ovat tervetulleita tutustumaan valokuva-arkiston kokoelmiin virka-aikana museon kuva-arkistonhoitajan tai valokuvaajan läsnä ollessa. Vierailusta on sovittava etukäteen.

- Museon henkilökunta vastaa alkuperäisestä kuva-aineistosta ts. käsittelystä, arkistoinnista, digitoinnista, luetteloinnista, suojaamisesta ja säilyttämisestä.

- Alkuperäistä kuva-aineistoa ei luovuteta arkiston ulkopuolelle.

- Kuva-aineistoa ei anneta asiakkaan digitoitavaksi.

- Asiakkaiden on käsiteltävä kuva-aineistoa museon vaatimalla tavalla.

- Asiakkaalla on mahdollisuus saada kopioita kuva-aineistosta hinnaston mukaista korvausta vastaan. Kuvapalveluhinnasto on Rovaniemen sivistyslautakunnan vahvistama.

- Museolla ei ole käyttöoikeutta tai tekijänoikeutta kaikkeen arkistossa olevaan aineistoon, tätä aineistoa museo ei luovuta kolmannelle osapuolelle.

- Asiakkaalle valmistetaan vain digitaalinen kopio.

- Asiakkaan on kuvia tilattaessa kerrottava kuvien käyttötarkoitus. Asiakas saa kuvat käyttöönsä kertakäyttöoikeudella.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 3.4.2023