suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Kuntouttava työtoiminta

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava työtoiminta on pääsääntöisesti tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia. Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujana et ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan sinulle päivittäinen korvaus.

Ennen kuntouttavan työtoiminnan aloittamista laadit työvoimaviranomaisen ja kunnan sosiaalitoimen edustajan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan. Kuntouttava työtoiminta järjestetään sinun tarpeesi mukaan joko osa- tai kokopäiväisesti 4-6 tuntia päivässä ja 1-4 päivänä viikossa 3-12 kuukauden ajan. Olet velvollinen osallistumaan aktivointisuunnitelman laatimiseen yhdessä viranomaisten kanssa. Sinut kutsutaan aktivointisuunnitelmaan, kun lain edellyttämät ehdot täyttyvät.

Kuntouttavat työtoimintapaikat ovat pääsääntöisesti kunnan eri yksiköissä. Euran kunnan omia paikkoja on mm. kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa, toimintakeskuksissa, keittiöissä, kiinteistönhuollossa ja siivoustoimessa.

Tulkin käyttö on tarvittaessa mahdollista esimerkiksi työtoiminnan alkaessa/ohjeistuksessa.

Toimi näin

Ota yhteyttä työikäisten palveluiden sosiaalityöntekijään puhelinaikoina.

Sosiaalityöntekijän vastaanottohuone sijaitsee sote-keskuksen pääsisäänkäynnin edessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 3.8.2021