suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Kuntalaisen etuudet

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Nurmeksen kaupungilla on tarjolla kuntalaisille/nurmeslaisille erilaisia etuuksia. Etuuksia saa kuntalaiskortilla, juniorikortilla ja seniori ePassilla. Lisäksi on kansalaisopiston opintoseteli, nuorille kesätyöseteli ja yritysseteli. Lisäksi on erilaisia soveltavan liikunnan ryhmiä ja välinelainausta. Nurmeksen kaupunki myöntää avustuksen ensimmäisen omistusasunnon hankkijalle tai rakentajalle. L ...

Toimi näin

Etuudet ovat noudettavissa Nurmeksen hyvinvointipalveluista Nurmes-talon alakerrasta. Kaikki etuudet ovat saatavissa myös Kuntalaisten Talolta (Kunnantie 1) sekä lisäksi kuntalaiskortteja ja vuositarroja saa Nurmeksen kaupunginkirjastolta. Kansalaisopiston opintoseteli on opiskelijan anottava itse ilmoittautumisen yhteydessä joko puhelimitse, netissä tai opiston toimistolta..

Kesätyöseteleitä saa vapaa-aikasihteeriltä Nurmes-Talon alakerrasta.

Jos et pääse hakemaan seteliä ota yhteyttä vapaa-aikasihteeriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Etuuksien saajan kotipaikkakunta on oltava jokaisen etuuden kohdalla Nurmes. Juniorikortin saa sinä vuonna, kun täyttää 7 vuotta. SenioriePassin saa sinä vuonna, kun täyttää 65 vuotta. Kuntalaiskortin saa, kun kotipaikkakunta on Nurmes. Kansalaisopiston opintoseteliin alle 63 vuotiaiden on todistettava oikeus eläkkeeseen eläkekortilla opiston toimistolla, yli 63 vuotiaat, henkilötunnuksen perusteella opiskelija kuuluu automaattisesti senioriryhmään, joten opiskelijan ei tarvitse erikseen käydä opiston toimistolla todistamassa ikää. Työttömien on esitettävä todistus työttömyydestä opiston toimistolla. Opintoseteleitä on jaossa rajoitettu määrä lukuvuosittain. Nuorten kesätyösetelin saajan on oltava Nurmeslainen 15-20 vuotias. Yritysseteli edellyttää 13 - 28 vuoden ikää, 4H-yrityskoulutuksen /-valmennuksen käymistä, 4H-jäsenyyttä (35 EUR/ jäsen/ vuosi) niin kauan kuin toimii 4H-yrittäjänä. Nurmeksen kaupunki myöntää vuoden 2023 alusta alkaen 2.000 €:n avustuksen Nurmeksen kaupungin alueella olevan ensimmäisen omistusasunnon (omakoti-, rivitalo- tai kerrostaloasunto) hankkijalle tai rakentajalle. Asunnon hankkijan on oltava Nurmeksessa kirjoilla ja asua asunnossa, kun avustusta haetaan. Sijoitusasunnon ostajalle avustusta ei makseta.

Palvelun toteuttaa

Nurmeksen kaupunki

Palvelusta vastaa

Nurmeksen kaupunki
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 1.6.2023