suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Kuntalaisaloite

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Kunnan asukkailla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloite koskee yleensä jonkin palvelun tai asian kehittämistä yleisellä tasolla. Kunnan kuuluu kaikissa tapauksissa vastata aloitteen tekijälle ja ilmoittaa, mihin toimiin aloitteen johdosta on ryhdytty.

Jos aloitteen allekirjoittaa vähintään kaksi prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista, valtuuston on otettava aloite käsittelyyn kuuden kuukauden kuluessa. Vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Valtuusto päättää äänestyksestä tai aloitteen raukeamaan jättämisestä viipymättä.

Toimi näin

Aloite tehdään vapaamuotoisesti, mutta kirjallisesti. Nimettömiä aloitteita ei käsitellä. Varkauden kaupunki on mukana valtakunnallisessa Kuntalaisaloite.fi verkkopalvelussa ja se on oikeusministeriön tarjoama palvelu ja käyttö on turvallista ja maksutonta.

Voit lähettää aloitteen postitse osoitteella Varkauden kaupunki, PL 208, 78201 Varkaus tai toimittaa sen kaupungintalon kirjaamoon, os. Ahlströminkatu 6..

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan asukkaalla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa (Kuntalain 23 §). Aloiteoikeudella lisätään kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Aloitteen voi tehdä joko kaupunginhallitukselle tai asiaa hoitavalle lautakunnalle. Kukin toimielin käsittelee sen tehtäväalueella tehdyt aloitteet.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarkauden kaupunki
Palvelusta vastaaVarkauden kaupunki
Alue Varkaus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019