suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ulvilan kaupunki

Kuntalaisaloite

  • Palvelu
  • Ulvila
  • Julkinen palvelu

Mikäli Sinulla on Ulvilan kaupungille asiaa, jonka haluat käsiteltävän kuten viralliset asiakirjat, kaupungin kotisivujen asiointilomakkeella voit kirjoittaa viestisi. Se kirjataan saapuneeksi ja toimitetaan asianomaiselle viranomaiselle käsittelyyn ja saat kirjauksen jälkeen palautteen kirjaamosta, josta mainitulla diaarinumerolla voit tiedustella asiasi käsittelyn etenemistä.

Kuntalain mukaan valtuuston tietoon on saatettava vähintään kerran vuodessa sen toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet.

Toimi näin

Toimita aloite kuntaan sähköisesti tai paperilla.

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kirjallisesti asiointilomakkeella, toimittamalla aloite Kaupungintalon kirjaamoon tai oikeusministeriön Kuntalaisaloite.fi palvelun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kunnan asukas tai henkilö, joka hallitsee tai omistaa kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Aloitteen voi kotikunnassaan tehdä myös yhteisö, laitos tai säätiö.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan asukkailla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloite koskee yleensä jonkin palvelun tai asian kehittämistä yleisellä tasolla. Kunnan kuuluu kaikissa tapauksissa vastata aloitteen tekijälle ja ilmoittaa, mihin toimiin aloitteen johdosta on ryhdytty.

Jos aloitteen allekirjoittaa vähintään kaksi prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista, valtuuston on otettava aloite käsittelyyn kuuden kuukauden kuluessa.

Vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Jos vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista tekee yhdessä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä, valtuuston on päätettävä viipymättä, järjestetäänkö kunnallinen kansanäänestys.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUlvilan kaupunki
Palvelusta vastaaUlvilan kaupunki
Alue Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ulvilan kaupunki
Päivitetty: 1.6.2020