suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kuntalaisaloite

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnalle voi tehdä aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Kuntalaisaloite on tehtävä kirjallisessa muodossa. Sen tulee sisältää aloitteen tekijän yhteystiedot sekä tiedon siitä, mille toimielimelle aloite on osoitettu.

Toimi näin

Toimita aloite kuntaan sähköisesti tai paperilla.

Tee kuntalaisaloite kirjallisesti. Lähetä aloite kunnan kirjaamoon joko

  • postitse (Laukaan kunta, Kirjaamo, PL 6, 41341 Laukaa),
  • sähköisesti (kirjaus@laukaa.fi) tai
  • tee aloite sähköisesti oikeusministeriön Kuntalaisaloite.fi –palvelussa

Lisätietoja kuntalaisaloitteesta saat Kuntalaisaloite.fi verkkosivulta (www.kuntalaisaloite.fi/fi) sekä Laukaan kunnan hallintojohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kunnan asukas tai henkilö, joka hallitsee tai omistaa kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Aloitteen voi kotikunnassaan tehdä myös yhteisö, laitos tai säätiö.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan asukkailla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloite koskee yleensä jonkin palvelun tai asian kehittämistä yleisellä tasolla. Kunnan kuuluu kaikissa tapauksissa vastata aloitteen tekijälle ja ilmoittaa, mihin toimiin aloitteen johdosta on ryhdytty.

Jos aloitteen allekirjoittaa vähintään kaksi prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista, valtuuston on otettava aloite käsittelyyn kuuden kuukauden kuluessa.

Vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Jos vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista tekee yhdessä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä, valtuuston on päätettävä viipymättä, järjestetäänkö kunnallinen kansanäänestys.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020