suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Kuntalaisaloite

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Kuntalaisaloite tulee lähettää joko kirjallisesti tai sähköisesti Karkkilan kaupungin Kirjaamoon tai toimittaa palvelupiste Serveriin. Kuntalaisaloitteen voi tehdä ja toimittaa myös Kuntalaisaloite.fi-palvelun kautta.

Jokainen kuntalaisaloite käsitellään. Kunnassa aloite ohjataan sen viranomaisen käsiteltäväksi, jonka toimialueeseen se kunnassa kuuluu. Aloitteen käsittelee useimmiten kunnanhallitus, lautakunta tai jokin muu kunnan viranomainen.

Lisätietoja kuntalaisaloitteen täyttämiseen tai toimittamiseen liittyvissä asioissa voi olla hallinto- ja talouspalveluiden tietopalvelusihteeriin. Kuntalaisaloitteen sisältöön tai lakiteknisiin kysymyksiin liittyen voit olla yhteydessä kaupungin hallintopäällikköön.

Toimi näin

Toimita aloite kuntaan sähköisesti tai paperilla.

Kuntalaisaloitteen voi tehdä ja toimittaa myös Kuntalaisaloite.fi-palvelun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntalaisaloitteen voi tehdä kunnan asukas tai henkilö, joka hallitsee tai omistaa kunnassa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Aloitteen voi kotikunnassaan tehdä myös yhteisö, laitos tai säätiö.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan asukkailla ja muilla jäsenillä on oikeus tehdä kunnalle aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Aloite koskee yleensä jonkin palvelun tai asian kehittämistä yleisellä tasolla. Kunnan kuuluu kaikissa tapauksissa vastata aloitteen tekijälle ja ilmoittaa, mihin toimiin aloitteen johdosta on ryhdytty.

Jos aloitteen allekirjoittaa vähintään kaksi prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista, valtuuston on otettava aloite käsittelyyn kuuden kuukauden kuluessa.

Vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista voi tehdä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä. Jos vähintään viisi prosenttia äänioikeutetuista kunnan asukkaista tekee yhdessä aloitteen kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä, valtuuston on päätettävä viipymättä, järjestetäänkö kunnallinen kansanäänestys.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarkkilan kaupunki
Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 29.6.2020