suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ypäjän kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Ypäjä
  • Julkinen palvelu

Ypäjän kunnalla on omistuksessaan noin 150 vuokra-asuntoa. Asunnot sijaitsevat pääosin kunnan keskustassa.

Ypäjän kunnan omistamia vuokra-asuntoja haetaan keskitetysti ilman erityistä hakuaikaa. Hakemuslomakkeita saa kunnanvirastosta sekä tästä linkistä. Hakemus on voimassa jättöpäivästä 4 kuukautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan todistus hakijan/hakijoiden nykyisistä kuukausituloista, verotodistus viimeksi toimitetusta verotuksesta, opiskelijoilta lisäksi opintotodistus. Muita liitteitä hakija voi lisätä harkintansa mukaan. Hakemuksen lisätietoja -kohtaan on perusteltava asunnon tarve.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYpäjän kunta
Palvelusta vastaaYpäjän kunta
Alue Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ypäjän kunta
Päivitetty: 7.9.2020