suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Simon kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Simo
  • Julkinen palvelu

Simon kunta ja Simon kunnan omistama Simon Vuokratalot Oy vuokraa asuntoja Simon Asemakylältä, Simoniemestä, Maksniemestä, Simonkylältä sekä Alaniemeltä että Ylikärpästä.

Toimi näin

Teknisen toimiston kautta haetaan Simon Vuokratalot Oy:n ja Simon kunnan omistuksessa olevia vuokra-asuntoja. Luottotiedot tarkistetaan. Vuokra-asuntojen haku kirjallisesti asuntohakemuslomakkeella, joka toimitetaan kunnan tekniseen toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukasvalinnat suorittaa taloyhtiönhallitus/toimitusjohtaja ja hakijalle ilmoitetaan valinnasta joko puhelimitse tai kirjallisesti. Vuokra-asunnoissa on käytössä vakuusmaksu, joka on yhden kuukauden vuokraa vastaava summa. Vakuusmaksu tulee olla maksettuna ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista ja avainten luovutusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSimon vuokratalot Oy, Simon kunta
Muut vastuuorganisaatiotSimon vuokratalot Oy
Palvelusta vastaaSimon kunta
Alue Simo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Simon kunta
Päivitetty: 3.6.2020