suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Simon kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Simon kunta ja Simon kunnan omistama Simon Vuokratalot Oy vuokraa asuntoja Simon Asemakylältä, Simoniemestä, Maksniemestä, Simonkylältä sekä Alaniemeltä että Ylikärpästä.

Toimi näin

Vuokra-asuntojen haku kirjallisesti asuntohakemuslomakkeella, joka toimitetaan kunnan tekniseen toimistoon. Simon Vuokratalot Oy ja Simon kunnan omistuksessa olevat vuokra-asunnot

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukasvalinnat suorittaa taloyhtiönhallitus/toimitusjohtaja ja hakijalle ilmoitetaan valinnasta joko puhelimitse tai kirjallisesti. Vuokra-asunnoissa on käytössä vakuusmaksu, joka on yhden kuukauden vuokraa vastaava summa. Vakuusmaksu tulee olla maksettuna ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista ja avainten luovutusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Simon vuokratalot Oy, Simon kunta

Muut vastuuorganisaatiot

Simon vuokratalot Oy

Palvelusta vastaa

Simon kunta
Tekstistä vastaa: Simon kunta
Päivitetty: 24.1.2024