suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Ruovesi
  • Julkinen palvelu

Ruovesi on luonnonkaunis, viihtyisä ja virikkeellinen hyvän arjen kunta, jossa on hyvä asua, elää ja yrittää. Ruovesi sijaitsee Pirkanmaan maakuntakeskuksen, Tampereen läheisyydessä, matkaa 77 km.

Ruoveden kuntakonserniin kuuluva Ruoveden Asunnot Oy tarjoaa kohtuuhintaisia ja viihtyisiä vuokra-asuntoja, yksiöistä perheasuntoihin. Huomioimme asiakkaiden tarpeet ja toiveet, asunnon hakijat voivat v ...

Toimi näin

Vuokra-asuntoa haetaan asuntohakemuslomakkeella, joita saa kunnanvirastolta tai Ruoveden kunnan kotisivuilta.

Täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Asuntohakemuksen voit palauttaa Ruoveden kunnanvirastoon.

Hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti.

Asunnoista peritään etukäteen kuukauden vuokran suuruinen vakuusraha.

Vuokra-asunnon irtisanomisaika on kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.

Irtisanominen tehdään kirjallisesti, lomakkeen saa Ruoveden kunnan kotisivulta.

Vuokravakuudelle ei makseta korkoa.

Vakuusmaksu palautetaan vuokralaiselle vuokrasopimuksen päätyttyä huoneiston kunnon ja vuokranmaksutilanteen tarkistamisen jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asuntohakemuksen liitteet:

- selvitys kuukausituloista (palkka, eläke, työttömyyskorvaus, opintotuki)

- verotustodistus

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Ruoveden kunta

Palvelusta vastaa

Ruoveden kunta
Tekstistä vastaa: Ruoveden kunta
Päivitetty: 17.10.2023