suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rantasalmen kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Rantasalmi
  • Julkinen palvelu

Kunnalla on suorassa omistuksessaan 170 vuokra-asuntoa eri puolilla kuntaa. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen ja

keittiön huoneistoihin, pinta-aloiltaan 30 - 99m2. Vuokrataso vaihtelee välillä 6,50 - 9,27 €/m2. Ennen asunnon vuokraamista vaaditaan

kahden kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus.

Toimi näin

Täytettävä vuokra-asuntohakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Rantasalmen kunta

Palvelusta vastaa

Rantasalmen kunta
Tekstistä vastaa: Rantasalmen kunta
Päivitetty: 19.6.2023