suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puumalan kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Puumala
  • Julkinen palvelu

Kiinteistö Oy Puumalan Vuokratalot Oy on osakeyhtiö, jonka omistaa Puumalan kunta. Yhtiön omistamat kiinteistöt ovat pääosin aravarahoituksella rakennettuja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Yhtiön toiminta rahoitetaan vuokratuloilla ja käyttökorvausmaksuilla. Yhtiössä on 95 asuntoa, jotka sijaitsevat rivitaloissa ja kaksikerroksisissa luhtitaloissa Puumalan taajamassa.

Puumalan kunnalla on suoraan omistuksessaan asuinkiinteistöjä sekä hallinnoi asunto-osakeyhtiön kautta noin 82 vuokra-asuntoa Puumalan taajamassa.

Puumalan kunnan omistuksessa olevat Seniorikotien asunnot ovat tarkoitettu lähinnä ikääntyvälle väestölle.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPuumalan kunta
Palvelusta vastaaPuumalan kunta
Alue Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Puumalan kunta
Päivitetty: 23.2.2022