suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pudasjärven kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Pudasjärvi
  • Julkinen palvelu

Pudasjärven Vuokratalot Oy omistaa yhteensä 335 asuntoa. Huoneistojen koot vaihtelevat yksiöistä neljähuoneen asuntoihin. Huoneistojen keskikoko on n. 50,0 h-m². Vuokran määrityksessä noudatetaan omakustannusperiaatetta, eli vuokra koostuu rahoituskuluista, kiinteistönhoitokuluista sekä varautumisesta tuleviin korjauksiin. Yhtiön liiketoiminnan tarkoitus ei ole tuottaa voittoa.

Toimi näin

Asunnon hakeminen sujuu vaivattomimmin sähköisesti. Mikäli et pysty täyttämään hakemusta sähköisesti, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPudasjärven kaupunki
Palvelun toteuttaaPudasjärven kaupunki
Alue Pudasjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pudasjärven kaupunki
Päivitetty: 11.12.2019